STERILCENTRALEN, NORRA ÄLVSBORGS LÄNSYGEHUS NÄL

Sterilcentral i nye, større lokaler
Sterilcentralen på NÄL sygehus er for nylig flyttet ind i større og nyrenoverede lokaler. Sterilcentralens hovedopgave er at sterilisere og kontrollere instrumenter fra operations- og plejeafdelinger. Sterilcentralen har også kunder indenfor primærpleje og privat sundhedspleje i nærområdet.
Helhedskoncept fra Bruynzeel
Bruynzeel har været involveret i planlægning og levering af skræddersyet sygehusopbevaring til de nye lokaler, hvor der stilles høje krav til hygiejne, sikkerhed og funktionalitet. Sterilcentralen ønskede et helhedskoncept med stationære rustfrie reoler, konsolreoler, paternoster samt kompakt opbevaring.
Rustfrie reoler til operationspakker
Operationsudstyr steriliseres i de to steriliseringsvaske på afdelingerne ved hjælp af vanddamp og højt lufttryk. Derefter pakkes det færdige udstyr i pakker, afhængig af hvilken type operation der skal udføres. Operationspakkerne kan enten opbevares i sterile, rustfrie beholdere eller i plastlamineret papiremballage, med en holdbarhed på 6 måneder. Til mere hyppigt forekommende operationstyper anvendes en papiremballage med en holdbarhed på op til 1 måned. De færdige pakker ligger klar til brug på de rustfrie reoler, som er hygiejniske og nemme at tørre af.

Paternoster – effektiv og ergonomisk
Ved vores besøg er der fuld aktivitet, og paternosteren kører rundt for at levere den hylde der er tastet ind på tastaturet. Paternosteren går 6 meter ned i kælderen, og rummer en stor del af de mindre artikler, der bruges i virksomheden. En paternoster er effektiv og ergonomisk, da artiklerne plukkes i den rigtige arbejdshøjde. Hver hylde og plads har en unik kode, som indtastes i computeren ved plukning. Man kan også kalde ønskede artikler frem via et stregkodesystem.

Skræddersyet kompaktopbevaring til sygehusmiljøet
I en anden del af centralen findes en manuelt betjent kompaktreol. Der har de blandt andet et ekstra lager af de mest brugte artikler, i tilfælde af at der skulle opstå et strømsvigt. Som altid tager det lidt tid at finde ud af hvor og hvordan det er mest hensigtsmæssigt at opbevare artiklerne, men nu hvor de har fundet et system der fungerer, er de tilfredse med indretningen.