NATURALIS BIODIVERSITY CENTER

Drawers_1_Bruynzeel-Storage-Systems_Naturalis

“Vi har brug for absolut topkvalitet. Og så ender man automatisk med Bruynzeel”. Museum and Biodiversity Center Naturalis i Leiden valgte skuffer fra Bruynzeel Storage Systems til deres LiveScience rum.

“Er det ikke smukt?” Marianne Fokkens er stadig imponeret. Der er lyst, rummeligt og højt i den nye del af museet, der udført i farver og former der minder om lag af jord.

Som projektleder bidrog Fokkens til den nye bygning. Hun var ansvarlig for designet af flere museumslokaler og LiveScience, et lokale i stueetagen med gratis adgang, hvor offentligheden kan se og tale med forskere fra Naturalis mens de arbejder.

Udstillingsvindue
“LiveScience er vores udstillingsvindue” siger Fokkens. “Vi ønsker at vise offentligheden hvad vi arbejder med hos Naturalis. Hvad vi gør, og hvorfor vi gør det. Vores mål er at være helt transparente”.

LiveScience udstiller også en (lille) del af Naturalis’s enorme permanente samling af 42 millioner genstandes. Fra sommerfugle til biller, fra skaller til snegle, fra løse knogler til komplette skeletter.

“Vi har brug for absolut topkvalitet. Og så ender man automatisk med Bruynzeel”.

Marianne Fokkens

Projektleder, udstillinger Naturalis

Smugkig
Normalt opbevares samlingen sikkert i museets tyve etagers opmagasineringstårn, som ikke er åbent for offentligheden. Men besøgende kan se en del af samlingen i LiveScience – takket være Bruynzeel skuffesystemet. Skufferne er nøjagtigt tilpasset så de rummer 256 “etikette” træskuffer med glastop med Naturalis museumsgenstande. “Vi modtager årligt 500.000 besøgende inklusive mange børn. Derfor har vi brug for et system af absolut topkvalitet, med materialer der kan tåle en hårdhændet behandling. Hvis det er hvad du søger, ender du automatisk med Bruynzeel”.

Tilpasning
Bruynzeel skufferne er skræddersyede, så de kan rumme nøjagtigt to Naturalis etikette skuffer, der måler 40 x 40 centimeter. Der er også dobbeltdybe skuffer til de dybere etiketteskuffer, til for eksempel større dyre knogler. Systemet har i alt 128 skuffer. “Jeg troede at det ville tage et par uger at få det installeret, men Bruynzeel teamet klarede opgaven på nogle få dage”.

Beskyttelse
Beskyttelse af samlingen er vigtigt for Naturalis, fordi nogle genstande er meget skrøbelige. Derfor er der monteret skuffedæmpere på skufferne, så skufferne undgår stød og rystelser når de åbnes og lukkes. De tunge, men alligevel let glidende skuffer, er så robuste, at de sagtens kan tåle hvis et barn hænger ind over dem.

 

”Det er et meget robust, men også fleksibelt system, der kan holde i mindst 15 år. Vi er meget tilfredse med det”, siger Marianne Fokkens.
Og om samarbejdet med Bruynzeel siger hun: “Det var perfekt”.

Marianne Fokkens

Projektleder, udstillinger Naturalis

Vil du vide mere om skuffer leveret af Bruynzeel?
Vores brochure viser de forskellige typer skuffer i vores sortiment.