Collection Center Netherlands (CC NL) i Amersfoort rummer samlingerne fra fire nationale institutioner: Rijksmuseum (Nationalmuseet), det hollandske frilandsmuseum, Het Loo-paladset og RCE (Cultural Heritage Agency of the Netherlands). Det bæredygtige, energieffektive magasin er unikt i verden og det perfekte sted til at opbevare, værne om, forske i, udveksle viden om og udlåne hollandske mesterværker. Bruynzeel Storage Systems leverede opbevaringssystemerne.

Der er mange udfordringer i designet af Collection Center Netherlands, siger projektleder Twan Janssen fra Bruynzeel Storage Systems. Han er stolt over, at projektet blev gennemført så hurtigt og smidigt.

Twan-Janssen_Bruynzeel-Storage-Systems

“Hver fase i dette store projekt havde sine egne udfordringer. Der var udbudt en europæisk licitation, som indeholdt mange flere aspekter end normalt. Faktisk drejede det sig om to separate udbud, fordi der var udstedt et særskilt udbud på de seks rum med net-reoler på 4. sal. Vi var nødt til at gøre meget på kort tid for at kunne udarbejde et godt tilbud.”

“Det er ikke ofte, at man får en så stor og kompleks opgave”

Twan Janssen

Projektleder Bruynzeel Storage Systems

Da vi modtog opgaven, kom detaljerne ind. Vi har udarbejdet en detaljeret plan for hvert rum, hvor vi arbejdede tæt sammen med medarbejderne i CC NL. Samarbejdet var rigtig godt gennem hele processen.

Med et projekt som dette er det også vigtigt at have et godt overblik situationen på stedet og ikke kun stole på tegningerne. Du skal altid kunne håndtere uventede afvigelser og justeringer, som du skal finde en løsning på stedet. For eksempel er vi med skinnerne i gulvene til de mobile reoler kommet frem til nye løsninger sammen med gulvfirmaet. Selv om vi brugte mange standardmaterialer, var opgaven som helhed virkelig tilpasset arbejde.

På knap ti måneder installerede Bruynzeels montageteams 24.250 kvadratmeter malerireoler, 8.650 kvadratmeter Longspan-reoler, 2.400 kvadratmeter grenreoler, 18.060 kvadratmeter Sysco-reoler, 960 kvadratmeter mobile reoler, 1.287 tæppereoler, 3.655 skuffer, 117 panelreoler og 191 garderober i skabe.

Tallene er skåret ud i en metalplade, som Lokationschef Wim Hoeben modtog fra Bruynzeel efter projektets afslutning, og som nu ligger på hans skrivebord. Som et trofæ tildelt efter en imponerende sportspræstation. ”Hvad Bruynzeel har opnået her på så kort tid er også en stor præstation” siger lokationschefen.

Janssen: “En komplicerende faktor var, at coronaen brød ud lige omkring det tidspunkt, hvor vi påbegyndte montagen. Dette krævede meget af vores montageteam, som selvfølgelig skulle kunne arbejde sikkert. Af den grund er det endnu bedre, at det, takket være samarbejdet med CC NL og andre parter foruden vores egne medarbejderes indsats, er lykkedes os at gøre det så godt inden for ti måneder.”

 

Vil du vide mere om Collection Center Netherlands?

Vil du vide mere om vores museumsindretning