World Economic Forum forudsiger, at der skal bygges to milliarder nye hjem i de kommende 80 år. Dette er et direkte resultat af en stigende befolkning, en aldrende befolkning og flere husstande på en til to personer. FN’s menneskerettighedsråd rapporterer, at boligomkostningerne eskalerer med alarmerende hastigheder, hvilket gør boliger uoverkommelige for middelklassen.

Bygning af disse hjem vil være et varmt emne at løse for mange lande. Det handler ikke kun om mængden af ressourcer: I denne æra med global opvarmning og klimaforandringer, hvor lande skal tænke på at reducere kulstofudledning og finde bæredygtige løsninger.

Hvad er Urban Living?

Urban Living omfatter møblering af dit hjem med multifunktionelle møbler i multifunktionelle rum, der udnytter pladsen optimalt, fordi pladsen er knap, og sætte et minimalt kulstofaftryk ved at genbruge og finde måder at skåne miljøet på.

“Vi ved alle sammen, at vores voksende verdensbefolkning såvel som urbanisering i den nærmeste fremtid vil skabe udfordringer ved at tilbyde hjem til alle. Den er ved at blive mangel på plads, og leveomkostningerne i byer bliver kun højere. Fremtiden for boliger i større byer vil ændre sig, boligerne vil være meget mindre og lejlighedskomplekser vil tilbyde delte funktioner, som beboerne kan bruge efter behov.”

– udtaler Roland van der Velden, innovationschef hos Bruynzeel Storage Systems.

Reducering af boligareal

Udviklingen i retning mod urban levevis bliver større og større. Denne arkitektoniske og sociale bevægelse går ind for at reducere boligarealer. Andre udtryk som mikrobolig og bo småt bruges også om den samme idé med at bruge mindre boligareal og reducere dit kulstofaftryk.

“Mikrobolig er en livsstil eller en nødvendighed. Det afhænger af placeringen, men på stort set ethvert kontinent og i ethvert land mangler der plads”

fortæller Joao Pereira, hovedarkitekt for High 6-projektet hos Tengbom.

Pilotprojekt

Som en virksomhed, der fokuserer på rumskabende løsninger på den mest bæredygtige måde, afsluttede Bruynzeel for nylig et spændende innovativt pilotprojekt om urban levevis kaldet “den fleksible væg” i samarbejde med Tengbom, et af de største arkitektfirmaer i verden, og OBOS, en af Nordens største boligbyggere.

Joao Pereira, hovedarkitekten, forklarer:

“Der er et enormt marked og et voksende behov for at finde produkter, der opfylder brugernes behov derhjemme og på arbejdspladsen.”

high-6-Tengbom-Bruynzeel-Storage-Systems

Billede: High 6-projekt af Tengbom

Van der Velden forklarer

“Ved at tilbyde pladseffektive løsninger til urban levevis som denne fleksible væg kan vi bidrage positivt til boligproblemet. Det er ret simpelt – et mindre hus har brug for færre byggematerialer, mindre opvarmning eller køling og sætter har derfor et mindre klimaaftryk. Det giver også folk rimelige muligheder for at bo i eller i nærheden af store byer.”

Prototypen på den fleksible væg er testet i en af “OBOS apartment houses” i Sverige. Det er et multifunktionelt møbel, der kan omdanne rum til forskellige funktioner. Det bidrager til folks daglige aktiviteter ved at tilbyde den plads, de har brug for på et bestemt tidspunkt på dagen.

. “Om dagen kan det bruges som dit arbejdsområde, spiseplads eller et sted, hvor dine børn kan lege, og om natten bliver det til et soveværelse”

siger Roland van der Velden.

Kilder:
weforum.org
ohchr.org

Interview
Joao Pereira, hovedarkitekt for High 6 hos Tengbom
Roland van der Velden, innovationschef hos Bruynzeel Storage Systems