Med trend-brillerne på vil vi udvælge nogle af de stærkeste indtryk og stilarter fra årets møbelmesse. God fornøjelse med Bruynzeels helt egen trend rapport fra Stockholm Furniture & Light Fair 2016!

Pasteller: Aldrig har vi set så mang rosa nuancer som nu. Rosa har virkelig taget springet fra børneværelset og ud i boligens øvrige rum i denne sæson. Måske fordi farvekode selskabet Pantone har udvalgt rosa og lyseblå til årets farver, eller måske fordi de blide pasteller virker som en behagelig modpol til den urolige verden vi lever i.

Træ: Ubehandlet i alle former og træsorter. Det skal være bæredygtigt, naturligt og fremstillet på en for miljøet skånsom måde. Møblerne skal kunne leve videre i generationer og “brug-og-smid-ud-tanken” er heldigvis historie. Der blev vist virkelig smukt håndværk, hvor træ blev høvlet og slebet til smukke bløde former.

Naturens materialer: Læder, lærred, uld og fåreskind ses overalt. Læder i en naturlig lys nuance eller lysebrun som bare bliver smukkere og smukkere med årene. Hørstoffer indfarvet med naturlige vegetabilske farver til både køkkentekstiler og sengelinned. Fåreskind i alle tænkelige varianter, som en detalje på et møbel eller på en hel sofa eller lænestol.

Trendfarver: At naturen og årstiderne er en stor inspirationskilde fremgår især af farveskalaen. Foruden rosa, som var den mest markante trendfarve, sås også bløde nedtonede pasteller fra hele farveskalaen fra jordens fire elementer. Bland de få stærke farver som stak ud var grønt og gult, farver som kunne ses på mange mange af de udstillede polstrede møbler. Sjovt og livligt i en ellers så nedtonet farveskala.

Metaller og metallisk belysning: Er også i år en stærk trend! Ud over varme metaller som kobber og messing, der har været på mode i et stykke tid, er kolde metaller som sølv og rustfrit stål i år også på fremmarch. Metallerne bruges både som detaljer på møbler eller som hele elementer i indretningen. Belysningen følger også metaltrenden sammen med den fortsat så hotte glastrend. Også de nøgne, dekorative glødepærer er igen i år en moderigtig detalje.

Glasbordet: Den mest overraskende trend er nok, at den gamle 80’er klassikker glasbordet er tilbage. Selvfølgelig i en helt ny opdateret version, men sandsynligvis stadig lige svær at holde ren for støv og fedtede fingre. Elegant, stilrent og upraktisk.

Akkustik- og skillevægge: I tråd med vore egne produkter blev forskellige typer akkustik- og skillevægge vist på messen. Akkustikpaneler er blevet et vigtigt brik til at styrke sin identitet og sit brand i det store udbud af både farver, former og egne fotos.

”Telefonkiosker” som giver muligheden for at skabe stille ”rum” i kontorlandskabet, fandtes i år også i form af minirum indrettet med loungemøbler og -borde. Aktivitetsbaserede kontorlandskaber vokser, og det er derfor sandsynligt, at også udbud og design af lydabsorberende skillevægge fortsat vil vokse i de kommende år.