Et Proof of Concept for den fleksible møbelvæg, som er et fælles innovationsprojekt med deltagelse af Bruynzeel Storage Systems, Tengbom og OBOS, blev installeret i en af OBOS’ mindste lejligheder i Sverige.

Læs mere om den fleksible møbelvæg

Testperioden

I løbet af foråret 2021 havde beboerne omkring Trollhättan i Sverige mulighed for at ansøge om at teste den fleksible møbelvæg i en af OBOS-lejlighederne. Testpersonerne kunne prøve den fleksible møbelvæg natten over. På den måde kunne de afprøve den fleksible væg ordentligt og teste alle funktionerne.

“Vi ville gerne have en varieret testgruppe, så vi tænkte, at et living lab ville være den bedste løsning. Vi ville også gerne have, at de fik lidt mere tid til at opleve fordele og ulemper ved væggen og have mulighed for at bruge den. Vi ville se, om det er et produkt, vi kunne introducere til markedet.”

Mathias Karlstad

Research & Development Manager , OBOS

obos_urban-living_lagenhet
fleksible mobelvag_1_micro-housing

Mere rummelig lejlighed

91% opfattede lejligheden som mere rummelig efter tilføjelsen af den fleksible møbelvæg.

“Det er imponerende, hvor få kvadratmeter der skal føjes til et rum, før det føles mere rummeligt” – Anonym

“Jeg bor i øjeblikket  i en lille lejlighed, der er på cirka samme størrelse som den her lejlighed. Men den her lejlighed føles meget større.” – John Andersson, arkitektstuderende

fleksible-mobelvaeg_urban-living
fleksible-mobelvag_micro-housing
fleksible-mobelvaeg_tiny_housing

Brug af den fleksible møbelvæg

Før deltagerne ankom til lejligheden, modtog de et velkomstbrev med en instruktionsvideo til den fleksible møbelvæg, som både betjenes via en fjernbetjening og en brugergrænseflade.

36% syntes det var meget nemt at komme i gang med den fleksible væg

36% syntes det var svært at komme i gang med væggen.

Sikkerhedsfunktioner beskyttede brugerne og væggen mod at bevæge sig, når sengen ikke var foldet helt ned eller op. Den fejlmeddelelse, der blev vist, var ikke nok til at forklare, hvad der foregik.

“Da jeg forstod, hvordan møbelvæggen fungerede, føltes det som en meget enkel procedure. Jeg kan sagtens se, at den kan blive en naturlig del af ens hverdag.”

John Andersson

Arkitektstuderende

Forbedringer

Da det var en demo, modtog vi en masse gode ideer til, hvordan den fleksible møbelvæg kan forbedres. Det var alt fra design til funktionelle forbedringer. For eksempel hvor man kan placere lyskontakten, at bruge dæmpbare belysning, at forbedre sengebenene, at indbygge fjernbetjeningen i brugergrænsefladen, at forbedre den måde, man folder sengen op på, osv. 

“Det var interessant at se brugernes interaktion. Der er mange nye ideer. Det er en løbende proces, men jeg er ret sikker på, at vi har fundet en løsning, der er nem at betjene, bygge, implementere og kan være til stor glæde for brugerne.”

Joao Pereira

Head architect High 6 project, Tengbom

Hør Joao Pereira tale om projektet med den fleksible møbelvæg