SÅ ER DEN ÅRLIGE MØBELMESSE STOCKHOLM FURNITURE FAIR SKUDT I GANG FOR I ÅR

DYRE DESIGNERMØBLER I FINE NATURMATERIALER
Meget ligner sig selv, og også i år ligger der en pastelagtig glans over flere af montrerne. På trods af at årets pantonefarve er grøn, som symboliserer holdbarhed, ses der ikke meget hverken af farven eller af holdbarhedstanken på messen. Eller også er det netop det, vi ser i de voldsomme montrer, hvoraf den ene mere spektakulær end den anden. Dyre designermøbler i fine naturmaterialer er måske netop holdbare. Man køber dem en gang og så holder de og bruges hele livet.

BRUGE BØLGEPAP OG GØRE DET TIL ET SLIDSTÆRKT
I en af de lidt gemte montrer findes den italienske virksomhed Staygreen. Virksomhedens mission er at bruge bølgepap og gøre det til et slidstærkt materiale, 100% nedbrydeligt. Bord og stole i lounge-stilen er deres adelsmærke, og målgruppen er offentlige miljøer som hoteller og konferencecentre. Elegant og innovativt og noget man bør holde øje med i fremtiden.

TO TENDENSER: LYDISOLERING OG TRÆNING I KONTORTIDEN
To tendenser skiller sig ud på årets møbelmesse: lydisolering til åbne kontorlandskaber og træning i kontortiden for at modvirke faren ved at sidde stille.

Opfindsomheden kender ingen grænser, når det gælder lydisolering. Der er designede, flytbare vægge, skulpturer, møbler og malerier blandet med telefonbokse i glade farver. Det åbne kontorlandskab har været et faktum i mange år, og nu findes alle forudsætningerne for elegante, funktionelle og behagelige kontorer, som man kan trives i.

LØBEBÅND UNDER TELEFONMØDER?
Den anden store tendens, hvordan man kan modvirke at side stille foran pc’en, peger på den ene innovative ide efter den anden. Balance-boards, der giver træningseffekt under stående arbejde, olympiske ringe, pilates-bolde, eller hvorfor ikke gå på løbebånd under telefonmøder?

Kinnarps gik et skridt længere med egen foredragsholder indenfor emnet ergonomi og træningspauser på arbejdet.

Træningsredskaber er formentlig kun begyndelsen på en ny stor tendens indenfor det aktivitetsbaserede kontor.