Thorax Intensivafdeling, Sverige

Den 19/2 var Bruynzeel Storage Systems inviteret til at deltage i indvielsen af den nye intensivafdeling på Thoraxklinikken, Sahlgrenska. Her motages patienter som har brug for intensiv pleje efter en operation eller transplantation af hjerte eller lunger. Det er højteknologisk medicinteknisk udstyr og overvågning, som er nødvendig for de alvorligt syge patienter på afdelingen.

Vi blev vist rundt i lyse, fine lokaler, hvor vi fik information om den nyeste teknologi. Belysningen på afdelingen følger dagslyset, hvilket indebærer et dæmpet varmt lys om morgenen, som i løbet af dagen øges til fuld lysstyrke. Om aftenen skifter lyset igen til en mørkere belysning, som siden bliver lukket helt ned for natten. Det har vist sig, at både patienter og personale trives bedre med en lyssætning, der følger døgnrytmen. 

To af sengepladserne er udstyret med et lydanlæg, som spiller blid og beroligende musik. Studier har vist, at musik virker beroligende på patienten, pulsen falder og angst dæmpes. Skulle der ske noget akut med patienten ved siden af, skiftes musikken ud med et lydisolerende brus, som sikrer at arbejdet ved siden af høres så lidt som muligt.

I forbindelse med renoveringen har vi leveret en kompaktreol, og de har flyttet deres lager og sterile opbevaring til et større areal end tidligere. Lageret er opdelt i et steril område med faste reoler, hvor sterile artikler opbevares, og et område med konpaktopbevaring af øvrige artikler. Thoraxklinikken besluttede i forbindelse med planlægningen af de nye lokaler, at vælge et elektrisk kompaktlager. De har hovedsagligt indrettet systemet med skuffer, dels fordi de rummer mere, men også fordi de samler mindre støv end åbne hylder. De åbne overflader som findes, er glatte og lette at holde rene.