SPLIT UNIVERSITETSBIBLIOTEK, KROATIEN

Split universitetsbibliotek er universitetets centrale bibliotek, en videnskabs- og uddannelsesinstitution med speciale inden for forskning i videnskabelige studier. Universitetet blev opført i 1974 og det er blevet udvidet med tiden og har i dag omkring 24.000 studerende. Da universitetet byggede et bibliotek, som en del af det nye campus der blev færdigbygget i 2012, valgte man Bruynzeel til at indrette bibliotekets opbevaringsplads, som skulle rumme universitetets arkiv med omkring 400.000 bøger indbefattet en stor samling af sjældne og kostbare bøger, kort og atlasser, illustrationer og musik. 

Det primære formål med biblioteket er, at virke som opbevaringssted for fakulteternes materialer i Split og at gøre disse tilgængelige for de studerende, akademikerne og offentligheden. Universitetets bibliotek har haft særlig fokus på at udvide sin samling i relation til stedets placering. Det indeholder forskelligt materiale om Split og det omkringliggende område og et af hovedformålene er bevaringen af den regionale litterære kulturarv.

LØSNINGEN
Biblioteket fastsatte et mobilt opbevaringssystem til at drage fuldt udnytte af den tilgængelige opbevaringsplads. Enkeltheden af den elektronisk styrede arkivering som Bruynzeel har leveret, muliggør at de studerende og medarbejdere kan benytte det mobile opbevaringssystem til at få nem adgang til alle materialer, samtidig med at pladsen maksimeres til studieformål.