HENNESSY, FRANKRIG

JAS HENNESSY & CO, FRANCE

Jas Hennessy & Co, det berømte cognac-firma, har centraliseret og renoveret sine arkiv-installationer. I dag er de historiske arkiver åbne for besøgende, og fungerer som et udstillingsvindue for virksomhedens historie, mens de moderne arkiver endelig er blevet samlet og indekseret.

Raphael Gérard – Raphael Gérard manager for arv og kulturel handling

250 ÅR, TID TIL EN FORÅRSRENGØRING!

I 1765 grundlagde Richard Hennessy mærket Hennessy i byen Cognac, der nu er verdensberømt for sit udvalg af spiritus af samme navn. Cognac, et produkt af dobbelt gærede druer, er en raffineret brændevin, velkendt i Frankrig, men især i USA og Kina.

Som medlem af LVMH –gruppen, en af verdens førende indenfor sin branche, solgte Hennessy i 2015 omkring 72 millioner flasker om året. For at fejre sit 250 års jubilæum, ønskede Hennessy at fremvise sin historie, hvorfra der findes masser af arkiver og samlerobjekter.

Faktisk har Hennessy siden 1765 arbejdet det samme sted, og bevaret sine arkiver på samme strenge måde, en angelsaksisk vane, som er blevet opretholdt igennem tiderne. Dette jubilæum gav en anledning til at sortere, indeksere og rydde op i 7000 hyldemeter arkiver, som blev opbevaret forskellige steder.

HISTORISKE OG NUTIDIGE ARKIVER, 2 FORSKELLIGE TILGANGSVINKLER
Projektet med omklassificeringen begyndte i 2012 og havde til formål at indeksere samtlige arkiver. De historiske arkiver opbevaret på stedet i et tidligere gæringsrum, mens de nutidige og moderne arkiver blev opbevaret i 5 lagerlokaler, beliggende på forskellige steder i selskabets hovedkvarter, undertiden ret langt fra hinanden.

For de historiske arkiver var det nødvendigt at finde en måde, hvorpå de gamle arkiver kunne bevares, samtidig med at de blev vist frem som en del af virksomhedens arv. At gøre dette rum tilgængeligt for besøgende, var en mulighed for at omdanne det til et udstillingsvindue for Hennessys historie og håndværk, et rigtigt kommunikationsværktøj. En chance for at samle alle arkiver på et sted, samlet i neutrale kuverter sammen med historiske genstande som begrænsede udgaver, samlinger og reklamegaver fra forskellige epoker.

For den nutidige sektion var målet at indeksere og centralisere arkiverne. Der er et stort antal dokumenter, som der jævnligt søges på. Det er faktisk meget almindeligt, at de administrative og juridiske dokumenter konsulteres som del af undersøgelser af forfalskninger. Det var meget vanskeligt at finde et bestemt dokument, dengang arkiverne lå spredt på forskellige steder. Målet var derfor at indeksere dem korrekt for at klassificere dem og gøre dem let tilgængelige. Det var også en mulighed for at sortere og skille sig af med ubrugelige dokumenter.

CENTRALISEREDE NUTIDIGE OG MODERNE ARKIVER
Den bygning, hvor de historiske arkiver blev opbevaret, var et tidligere gærerum, en smal bygning med meget højt til loftet. Udnyttelsen af pladsen skulle optimeres, og det blev hurtigt besluttet at bruge et Compactus® Double Decker reolsystem i to etager, hvilket gav mulighed for en effektiv udnyttelse af det tilgængelige område, som oprindeligt var på 136 m². Pladsen er således opdelt i 2 dele, den ene halvdel udstyret med mobile Compactus® Dynamic reoler, fordelt på to etager, der bruges til at opbevare alle de neutrale kuverter, der indeholder historiske dokumenter. Det mobile system betyder en fordobling af lagerkapaciteten, fordi der ikke er mellemrum imellem reolerne. Rummets anden halvdel er udstyret med faste vinduer, bag hvilke der vises et udvalg af skrøbelige genstande, der illustrerer Hennessys historie. De tilgængelige arkiver kombinerer dermed elegance og synlighed.

Det er en god løsning, både hvad angår repræsentation og funktionalitet, og vi har flere besøgende, end vi forventede.

Raphael Gérard – Manager for arv og kulturel handling

CENTRALISERING AV MODERNA OCH NUTIDA ARKIVET.

De nutidige og moderne arkiver, som var spredt ud over 5 forskellige steder, var genstand for en langvarig oprydning, hvor dubletter og andre ubrugelige dokumenter blev destrueret. De resterende dokumenter blev katalogiseret og genplaceret på et nyt sted på hovedkontoret i Cognac. To aflange rum på 250 m², blev stillet til rådighed for arkiverne.

De to rum var igen smalle, og der var brug for en løsning, der tillod maksimal udnyttelse af lagerkapaciteten. Bruynzeel foreslog en smart løsning, hvor mobile Compactus® kompaktreoler blev anbragt på langs, så lagerområdet og installationsomkostningerne blev optimeret. I sidste ende blev der installeret 5.700 løbende hyldemeter, som gav et spektakulært resultat.

“Vi er meget tilfredse. Forretningsudvalget var meget villig til at foretage disse ændringer, og vi er i dag meget stolte af at fremvise disse rum. Vi har virkelig udnyttet pladsen optimalt. Hvor vores installation tidligere var forældet, er vi nu dem, der er bedst udstyret.”

Raphael Gérard – Heritage and Cultural Action Manager

Vi er meget tilfredse. Forretningsudvalget var meget villig til at foretage disse ændringer, og vi er i dag meget stolte af at fremvise disse rum. Vi har virkelig udnyttet pladsen optimalt. Hvor vores installation tidligere var forældet, er vi nu dem, der er bedst udstyret.