CAMPUS ROSKILDE, DANMARK

Campus Roskilde blev fuldført i 2012, og stedet danner den fysiske og teknologiske ramme om 5 studier. Studenterne har adgang til 11.000 m2´s nøje planlagt og fleksibel plads. Denne åbne plads sikrer, at alle faciliteter kan anvendes af et stort antal studenter om dagen. Dette gælder også for deres bibliotek, hvor mobile hyldesystemer giver alle studenter fuld adgang til bøger og tidsskrifter.

LØSNINGEN
Compactus® Dynamic er installeret på Campus Roskilde. Installationen er temmelig enestående, da bibiliotekshylderne er lukkede om natten. Ved at lukke det mobile hyldesystem, aktiveres tyverisikringen. Om morgenen bliver det mobile hyldesystem aktiveret igen, hvilket får det til at rulle sig ud til dets åbne position, så det er parat til, at studenter kan komme til indholdet. Hyldesystemet er samlet på mobile enheder, som kører på skinner, der er støbt ned i gulvet. Ipads placeres på udvalgte frontpaneler, som kan anvendes af studenterne til at finde den nødvendige bog og/eller det nødvendige tidsskrift.

”Vi er meget tilfredse med vores nye bibliotek. Studenterne har adgang til alle bøgerne, og arbejdet mellem hylderne forløber glat. Det er en stor fordel, at hyldesystemet er lukket om natten, da det betyder, at vor bogsamling er godt beskyttet mod tyveri”.

Birgitte Sass – Librarian