Den 18. maj fejrer vi den Internationale Museumsdag (IMD). En dag hvor vi sætter fokus på vores museers betydning for samfundsudviklingen, for kulturel udveksling og gensidig forståelse. Sidste år deltog 37000 museer fra 156 lande i at fejre denne dag! Årets tema er ”hyper forbundne museer – nytænkning, nye besøgende”.

Intelligente opbevaringsløsninger

Bruynzeel har stor erfaring med indretning af museumsmagasiner. Stadigt voksende samlinger gør at museer før eller siden løber tør for gulvplads til opbevaring. Når museet skal optimere sine eksisterende lokaler er det vigtigt, at få hjælp til at finde den rigtige løsning.

Et godt eksempel på nytænkning er, da konservatoren af det nye magasin på Museum Aan de Stroom (MAS) besluttede sig for Compactus Double Decker opbevaringssystemet. Den kundetilpassede opbevaringsløsning fra Bruynzeel giver de besøgende en større oplevelse ved at vise samlinger, der ellers ville være utilgængelige for offentligheden, samtidig med at den tilgængelige plads udnyttes optimalt. Ved at installere det mobile opbevaringssystem, kunne museets uerstattelige samling både vises frem og opbevares sikkert.

”Vores største udfordring var at kunne opbevare en stor del af samlingen på en kompakt måde i magasinet, og samtidig gøre den tilgængelig for offentligheden. Bruynzeel udviklede en særlig løsning for at nå dette mål” – magasinansvarlig hos MAS Visible Storage Depot.

Vores rådgivere hjælper gerne med at finde en løsning, som optimerer din plads, og opfylder de særlige krav som samlingen, brugerne og miljøet kræver af løsningen.

Nogle af vore kunder er: British Museum, Le Louvre Lens, Kunsthistorisches Museum Wien, Rijksmuseum Amsterdam, Landeshauptstadt München, Norsk Museum, Det Nordiske Heritage Museum, MAS Museum Aan de Stroom og Arbejdermuseet & Arbejdsbevægelsens Bibiotek og Arkiv.