Samarbejdet

De kontaktede Bruynzeel Storage Systems og spurgte, om vi ville være interesserede i at udvikle en prototype på en fleksibel møbelvæg, der var specielt tilpasset husstande i byerne.

Dette resulterede i et samarbejde mellem de tre parter, hvor alle virksomheder bidrog med deres ekspertise. Tengbom bidrog med designet, Bruynzeel med den faktiske produktudvikling af møbelvæggen, og OBOS havde lejligheder, hvor vi kunne teste og bruge produktet.

Start af projektet

“Det hele startede med ideen om, hvordan vi kunne skabe plads, der kunne tilpasse sig brugeren døgnrytme og som tilgodeser brugernes behov i deres hjem og i deres job. Vi skulle også levere et produkt, der er både brugervenligt og socialt bæredygtigt.”

– Joao Pereira, hovedarkitekt hos Tengbom

Markedet for smartere løsninger til små boligarealer er i vækst, da verdensbefolkningen og urbaniseringen konstant vokser. Fremtiden for boliger i større byer vil ændre sig, og boliger bliver meget mindre. Den er mangel på plads, og dermed bliver omkostningerne ved at bo i byer enormt høje.

“Vi kan se, at der er efterspørgsel efter pladseffektive lejligheder, og vi ville gerne kunne skabe lejligheder, hvor gulvpladsen udnyttes bedst muligt og kunne tilbyde lejligheder til en god pris.”

– Mathias Karlstad, udviklingschef hos OBOS

Bæredygtighed

Fra et bæredygtighedsperspektiv er virkningerne af at bygge mindre boliger også meget positive, da mindre boliger kræver færre materialer, når du bygger dem, og mindre energi til opvarmning og belysning.

“For mig er det helt klart, at de fleste mennesker ikke kan bo i og have råd til et hjem med et areal på 100 m2 eller mere i fremtiden. Hvis vi kan skabe plads baseret på de daglige aktiviteter, er der heller ikke længere behov for de store hjem, og hvis vi samtidigt skaber en rummelig fornemmelse, er det for mange mennesker ikke længere nødvendigt at have disse store huse!”

– Roland van der Velden, innovationschef hos Bruynzeel Storage Systems.

Den fleksible møbelvæg

Den fleksible møbelvæg er et multifunktionelt møbel, der har flere forskellige funktioner. I dette tilfælde er det en bevægelig møbelvæg, der består af en seng, en spiseplads eller et arbejdsområde.

Møbelvæggen er en mobil løsning, som betjenes via en fjernbetjening og via brugergrænsefladen. Konceptet bidrager til vores daglige aktiviteter ved at tilbyde den plads, vi har brug for på et bestemt tidspunkt på dagen. Du kan enten bruge væggen som en rumdeler, hvor du får et soveværelse på den ene side og et mindre rum på den anden. Eller du kan åbne sengen og flytte møbelvæggen til en anden væg, hvilket skaber mere plads til andre formål i dagtimerne, når du ikke har brug for et soveværelse.

“Vi mener, at lejligheder med lukkede faste vægge er forældet, og vi er nødt til at skabe nye og smartere løsninger. Jeg er overbevist om, at denne slags produkter og denne type løsninger kan skabe nye produkter for fremtiden”

– Joao Pereira, hovedarkitekt hos Tengbom