Sølv er et naturligt metal, der i århundreder har været brugt til at stoppe spredning af skadelige bakterier. I det gamle Grækenland blev store sølvtønder for eksempel brugt til opbevaring af vand og vin, cowboys i det vilde vesten havde en sølvmønt i deres drikkeflasker som beskyttelse mod bakterier og alger, og i middelalderen spiste adelen med sølvbestik for at forblive sunde og raske.

Da produktionen af syntetiske antibiotika var billigere end brugen af sølv, er anvendelsen af sølv blevet mindre og mindre siden 1930’erne. Imidlertid bliver mange bakterier gradvist resistente over for antibiotika, hvilket giver grundlag for et comeback for sølvet. Forskere hævder, at sølv er det mest magtfulde middel til bekæmpelse af vira og bakterier. På den anden side er det ikke godt for mennesker at indtage (oralt) for meget sølv (ioner), hvilket kan medføre en tilstand, hvor huden får en blågråt skær.

Når sølv ioner bruges i en lav koncentration på genstande og materialer, er sølvet ikke skadeligt for mennesker. Hvis overfladen på en genstand behandles med sølv ioner, for eksempel ved hjælp af en speciel pulverlakering, vil dette hæmme celledelingen og dermed spredningen af bakterierne. Vi ser primært denne belægning i sundheds- og fødevareindustrien, hvor hygiejne spiller en stor rolle.

Brugen af sølv ioner kan være en effektiv måde at beskytte mod bakterievækst. Vil du vide mere om hvordan Bruynzeel tilbyder denne beskyttelse? Så kig her @ download brochure.