THOMAS SABO

Efter mere end 30 år i branchen afsluttede den tyske smykke- og urvirksomhed Thomas Sabo flytningen til det nye hovedkontor i den bayerske by Lauf an der Pegnitz. I marts 2016 var ca. 490 ansatte flyttet til de nye, moderne lokaler. Det nye hovedkontor er en vigtig milepæl i firmaets historie, og det befæster organisationens engagement i Nürnberg-området.

Thomas Sabo grundlagde sin virksomhed i 1984. I begyndelsen importerede han sine egne designsmykker fra Asien og solgte på messer rundt omkring i Europa. I begyndelsen af 1990’erne ansatte han en grafisk designer ved navn Susanne Köbli som Creative Director. Siden den tid har de to arbejdet sammen for at skabe smykke- og urkollektioner, influeret af Susannes næse for design og trends. I dag er Thomas Sabo et globalt anerkendt varemærke med butikker over hele verden.

Alt samlet på et sted

Firmaets hovedkontorbygning blev tegnet for at samle alle eksisterende kontorer, som tidligere var spredt, på et og samme sted. Man ville samle ekspertisen og øge kapaciteten for at ansætte flere og vokse på en bæredygtig måde i fremtiden.

Velvære-faktor

Design og følelse på hovedkontoret er udformet for at genspejle visionen og følelsen i varemærket. Åbne og lyse rum skaber plads til kreativitet. To kantiner med eget køkken samt et “in-house-gym” giver en bekvem arbejdsplads. Hele bygningen opvarmes med jordvarme.

Smarte opbevaringsløsninger

Kontoret har en såkaldt “clean desk”-filosofi, hvor formålet er at bruge så lidt papir som muligt. Alt affald, som kontoret producerer, bliver genanvendt internt.

Bruynzeel har leveret al kontoropbevaring i form af fire manuelle, mobile kompaktarkiver per kontorsektion. Hvert af systemerne kan lukkes i en blok, hvor den respektive sektion har tre fag med tilstrækkelig plads til 345 mapper.

Selv i kælderen blev der installeret to mobile arkivsystemer med hylder. De mobile systemer blev skræddersyet til pladsforholdene, med særligt hensyn til de tekniske installationer i loftet. De nye arkiver har plads til over 6.000 filer. Takket være Bruynzeels pladsbesparende opbevaringsløsninger har virksomheden allerede sikret sig plads til fremtidig vækst.

This project was completed in collaboration with JB Architekten and bsk Büro- und Projekteinrichtung.