Det anerkendte danske design studie Jacob Jensen har skabt Shade Design eksklusivt til Bruynzeel opbevaringssystemer. Shade Design har samme minimalistiske farvepalet og ikoniske linjer som studiets banebrydende arbejde for Bang & Olufsen, Jabra og General Electric. Shade Design kan ses på tværs af Bruynzeels udvalg af stationære og rullearkiv. I minidokumentaren nedenfor, præsenterer Timothy Jacob Jensen, søn af grundlæggerende og nuværende administrerende direktør for Jacob Jensen Studio, sin vision for moderne design.

JACOB JENSEN DESIGN AGENCY

Jacob Jensen Design er en af de ældste designvirksomheder i verden. Virksomheden blev grundlagt for 55 år siden af Jacob Jensen. I mellemtiden har virksomhedens anden generation overtaget firmaet.

SPÆNDINGEN MELLEM ÆSTETIK OG FUNKTIONALITET

Når man taler om design, er det det første indtryk der tæller. Den gamle talemåde, at form følger funktion, er ikke helt forkert – men det er bare ikke længere nok. Et godt designet produkt skal skabe merværdi, siger Timothy.

HVOR FINDER DU DIN INSPIRATION?

Inspiration kan komme alle steder fra – de mennesker du møder, naturen, den musik du lytter til, den mad du smager på. Du kan hente inspiration fra alle disse ting. Ifølge Timothy er vi alle født med muligheden for at være kreative – og inspiration er nøglen, der kan åbne op for vores potentiale.

SHADE DESIGN PROCES

Shade Design for Bruynzeel var første gang Jacob Jensen blev bedt om at designe et opbevaringssystem. Men med over halvtreds års erfaring følger hvert design, som studiet udvikler, en række trin, der begynder med nogle enkle tegninger på papir og idéudvikling. Her forklarer Timothy, hvilken fremgangsmåde Jacob Jensen har til at udføre en designopgave.

HVORDAN SER ET PERFEKT DESIGN UD?

Den ideelle designløsning er noget magisk. Design er ikke kunst, selvom det har mange karakteristika tilfælles med kunst. Så da det drejede sig om at designe et opbevaringssystem, var Timothys vision, et produkt der ‘forsvandt’, når det ikke blev brugt.

VIRKSOMHEDSVÆRDIER I KONTORDESIGN

Virksomheder ønsker at udtrykke forskellige ting via deres kontorer, ofte knyttet til virksomhedsværdier​​. Dette har en indflydelse på boligindretning. Hvis man tager Jacob Jensen Studios i Danmark og Shanghai som udgangspunkt, forklarer Timothy, hvordan et godt kontordesign kan hjælpe enhver virksomhed til at få mest muligt ud af medarbejderne.

ARBEJDSPLADSER I FREMTIDEN

Kontorområder og design vil tale mere til individet i fremtiden. Behandl dine medarbejdere godt ved at tage deres behov i betragtning, når du designer dit kontor, siger Timothy; på den måde vil du bibeholde din konkurrencefordel.

VELKOMMEN TIL KONTORET

Vi bør ikke glemme, når vi organiserer vores arbejdsområder, at vi er en dyreart, siger Timothy. Han står tidligt op hver morgen for at tænde op, tænde stearinlys og lave kaffe i Jacob Jensen studiet, for at tilfredsstille vores basale behov for at hygge os samme. Medarbejdere, der ankommer senere, føler sig ikke bare velkomne, men de føler også, at virksomheden respekterer dem.

FORM OG FUNKTION TIL OPBEVARING

På museer og biblioteker er opbevaringsressourcer hjertet i organisationen. Naturligvis bør hovedparten af midlerne bruges på kunst og bøger, men ignoreres det praktiske og det æstetiske ved opbevaring, så vil din organisation lide under dette, advarer Timothy. Design er centralt for denne proces.

JACOB JENSENS FILOSOFI

I Jacob Jensens designstudie er målet essensen ved et objekt eller et produkt. Det vigtige er, at alt er i balance, og at intet får overtaget, siger Timothy. Han forklarer også farver og linjers betydning, når han skaber sin forestilling om enkelhed.

SLÅ IGENNEM SOM DESIGNER

“Du er aldrig bedre end din sidste kamp.” Du kan ikke overleve på ry alene, siger Timothy, kun på kvaliteten af dit arbejde.

Ønsker du mere information om Bruynzeels opbevaringsløsninger?